(ВІДЕО) «Президент подякував, приємно», – прикордонник «Панас» розповів, як його група штурманула ворожу позицію

НАЗАД
23 березня 2024 08:48

Молодий сержант командував відділенням, яке не змогло окопатися у мерзлій землі, відбило ворожий штурм і зайняло позиції окупантів.

Прикордонник Юрій на псевдо «Панас» – молодий хлопець із Дніпропетровщини. Він прийшов на службу 2019 році, потрапив у прикордонну комендатуру швидкого реагування Ізмаїльського прикордонного загону. Його підрозділ часто виїжджав на посилення кордону в Одеській області. Нерідко Юрій ніс службу на Зміїному. Молодий воїн розповідає, що багато і наполегливо тренувалися, в тому числі брали участь у міжнародних навчаннях, де у взаємодії з партнерами з країн НАТО відпрацьовували дії в наступі, обороні, міські бої тощо. У 2022 році у Юрія закінчувався контракт і він планував піти працювати автослюсарем. Проте розпочалася широкомасштабна війна…  

І тут прикордонник проявив найкращі вольові якості як захисник своєї рідної країни. Підрозділ під його керівництвом відзначився на Лиманському напрямку, де він як командир відділення разом із побратимами з оборонного бою перейшли у наступальний і під щільним вогнем не тільки вистояли, а й, знищивши диверсійну групу противника, зайняли позиції ворога.

Коли Юрій заводив на позицію групу побратимів, поряд вибухнула ворожа міна. Молодого воїна врятувало спорядження – його наплічник, аптечку посікло осколками. Юрій отримав поранення в ногу, на яке на адреналіні не зважав. Після того вибуху Панас не лише продовжував бій, він з пораненою ногою виводив групу побратимів, які потребували евакуації.

Героїчний вчинок мужнього прикордонника був відзначений в одному зі звернень Президентом України. Сам прикордонник розповідає, що це стало повною несподіванкою. Він в той час опановував в одному з тренувальних центрів надану партнерами бронетехніку натівського зразка. Юрій із захватом розповідає про всюдихідну і потужну бойову машину М113, однак не має з чим її порівнювати, бо до бронетранспортера не керував іншим транспортним засобом. «В мене прав немає, але мене посадили на БТР, кажуть – їдь», - розповідає з посмішкою Панас. Прикордонник зазначає, що тепер він має багато досвіду, який знадобиться для звільнення країни.

Про деталі боїв на передовій та бойову службу прикордонника дивіться у відео.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси